Marroc – Altaïr Cooperación

Er-Rachidia

La meva experiència amb Altaïr Cooperación ha sigut positiva tant en l’àmbit professional, com personal.

Aquesta entitat nascuda en l’any 2013 va néixer d’un grup de gent que ja formaven part d’una ONG espanyola que treballava dins el camp de la refracció ocular i lliurament d´ulleres segons les seves necessitats optomètriques. Seguint les mateixes pautes. s’ha anat seguint la tasca cooperativa dins l’àrea més oriental, rural i desèrtica del Marroc .

En la sisena campanya que és en la que vaig col·laborar vam atendre 656 pacients, 140 d’ells, repetidors. Es van entregar 311 ulleres de lluny, 185 d’aprop i 234 de sol. També es van comptabilitzar ambliopies, i patologies com cataractes, pterígions i d’altres alteracions oculars no qualificades, però amb nota per fer consulta mèdica. 

S’ha treballat en escoles i instituts de diferents localitats amb autorització del ministeri de sanitat, d’educació i interior de la província d´Er-Rachidia. El material donat per diferents organitzacions i particulars ha estat clau per poder desenvolupar la feina, com també la col·laboració dels voluntaris de tots els àmbits que hi hem treballat.